تبلیغات
علمی - آموزشی - با نوشیدن یک لیوان نوشابه چه میشود؟

۱۰ دقیقه بعد:
به اندازه ی ده قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان می شود ، می دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی‌شوید؟ چون اسید فسفریک ، طعم آن را کمی می گیرد و شیرینی اش را خنثی می کند.

۲۰ دقیقه بعد:
قند خونتان بالا می رود و منجر به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین می شود ، کبدتان شروع می کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون بیشتر از این بالا نرود
.

۴۰ دقیقه بعد:
حالا دیگه جذب کافئین کامل شده،مردمک های چشم گشاد می شود ، فشار خونتان بالا می رود و در پاسخ به این حالت ، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها می‌کند. گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوک می شوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری کنند.

۴۵ دقیقه بعد:
ترشح دوپامین افزایش پیدا می کند و مراکز خاصی در مغز حالت سرخوشی ایجاد می کنند، تحریک میشوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می‌شود.

۶۰ دقیقه بعد:
اسید فسفریک موجود در نوشابه ، داخل روده کوچک ، به کلسیم ، منیزیم و روی می چسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا می کند. میزان بالای قند خون و شیرین کننده های مصنوعی ، دفع هر چه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث می‌شوند.

مدتی بعد:    
کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرار آور) وارد عمل می شود.حالا دیگر کلسیم و منیزیم و روی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع می‌شوند و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیت ها نیز از دست می‌رود.

مدتی بعدتر:  
کم کم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش می‌کند و نوبت به افت قند می‌رسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک پذیر می شوید یا خیلی کرخت و بی حال.حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده بودید دفع کرده اید ، آبی که می شد به جای اسید و کافئین و شکر ، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد.تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین می رود و شما هوس یک نوشابه دیگر می کنید.




طبقه بندی: علمی آموزشی، 
برچسب ها: نوشابه، عوارض نوشابه، فسفر، کلسیم، قند خون، پوکی استخوان،  

تاریخ : یکشنبه 18 آبان 1393 | 09:44 ق.ظ | نویسنده : کامبیز هوشمند | نظرات
.: Weblog Themes By VatanSkin :.